Recepty > polévky > v troubě zapečená cibulačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 velké cibule, 2 lžíce sádla nebo oleje, 4 vejce, 1,25 litru vývaru z masoxu nebo z kostí, mletý pepř, sůl, pažitka, ocet, 60g strouhaného tvrdého sýra, 4 plátky žemlovky, olej
Recept na přípravu:
Jemně nakrájenou cibuli zpěňte na sádle nebo oleji, zalijte vývarem, osolte, opepřete, přiveďte k varu a vařte velmi mírným varem, až cibule změkne. Do širokého, nízkého kastrolu nalijte vodu do výšky asi pěti centimetrů, uveďte ji do varu, osolte a okyselte. Postupně do ní vyklepněte čtyři vejce a vařte na velmi malém plaménku asi 4 minuty, až bílky ztuhnou. Zastřená vejce opatrně vyjměte. Polévku rozdělte do čtyř ohnivzdorných polévkových talířů nebo misek, do každé vložte zastřené vejce, čerstvě osmažený plátek žemlovky, posypte strouhaným sýrem a zapečte pod grilem nebo v otevřené, dobře vyhřáté troubě, až se sýr roztaví. Polévku posypte jemně nakrájenou pažitkou a podávejte ještě teplou.
Další recepty:
Italský chléb focaccia z vyhřáté pece.
Toskánská cibulačka podle italského receptu.
Valašská kyselica s brambory.
Smetanová polévka s houbami a zelenou pažitkou.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Špenátová polévka z mraženého špenátu kterou nakonec zjemníme smetanou a rozmíchaným žloutkem.
Kyselica s klobásou kterou nakrájíme na kolečka.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Španělská česnečka z osmahnutého česneku.
Rajčatová polévka se sýrem který podávejte zvlášť.
Zapečená cibulačka
V troubě zapečená cibulačka má své chuťové kouzlo.