Recepty

Recepty > polévky > uzená polévka s praženou krupicí

Uzená polévka s praženou krupicí

Suroviny potřebné pro přípravu:

1,5 litru vývaru z uzeného masa, sůl, 100 g kořenové zeleniny, 20 g másla, 40 g krupice, 1/8 litru mléka, 1 vejce, zelená petržel, jíška

Recept na přípravu:

Uzenou polévku připravujeme z vývaru, který nám zbyde po vaření uzeného masa. Vývar procedíme, podle chuti ještě dosolíme, přidáme do ní na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a na másle usmaženou krupici. Vaříme dokud zelenina nezměkne a přidáme do ní jíšku. Poté umícháme v polévkové míse v mléce vejce a nasekanou petrželku a za stálého míchání přilijeme polévku a podáváme.

Další recepty:
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Polévka z hovězí oháňky ozdobená petrželkou.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Česnekový oukrop s chlebem.
Fazolačka s klobásou a kořenovou zeleninou.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou kterou jej přelijeme.
Telecí vývar s knedlíčky a zeleninou.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Uzená polévka s rýží

Recepty
Motto

Uzená polévka s praženou krupicí přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.