Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg čerstvý úhoř, 1/2 sklenky suchého bílého vína, 1/2 sklenky zeleninového bujónu, olej, svazek petželky, svazek kopru
Postup přípravy:
Úhoře vykucháme, očistíme, stáhneme z kůže, opláchneme a nakrájíme na kousky. Vložíme do mísy, polijeme olejem a promícháme. Kopr a petrželku nakrájíme nadrobno. Kousky úhoře vložíme do rozpálené teflonové pánve a ze všech stran je osmažíme. Poté je zalijeme bujónem s polovinou dávky vína, přidáme petželku a kopr. Přikryté pokličkou dusíme přibližně 30 minut. Kousky ryby občas obrátíme. Ke konci dušení přilijeme zbytek vína. Podáváme s rýží nebo brambory jako přílohou.
Další recepty:
treska s rajčaty, ryby nakládané na kyselo, polévka halászlé, makrela na paprice
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.