Recepty > omáčky > třešňová omáčka k masu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g třešní, 1 lžička hladké mouky, 1 lžíce másla, 250 ml bílého vína, 2 lžičky cukru moučka, mletá skořice, citronová kůra, 250 ml vody
Jak připravit tento recept:
Vypeckujeme třešně a rozmixujeme je v mixéru. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou smícháme s rozmixovanými třešněmi, přilijeme bílé víno, vodu a povaříme 5-10 minut. Poté omáčku přepasírujeme, osladíme, přidáme mletou skořici a trochu nastrouhané kůry z důkladně omytého citronu, prohřejeme a podáváme. Hodí se k pečeným masům, jako je hovězí nebo zvěřina.
Další recepty:
Bramborový guláš se salámem vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Mexická tortila s kuřecím masem a na kousky nakrájenými rajčaty.
Kachna na medu ke které podáváme brambory.
Domácí tatarka do které přidáme sardelovou pastu.
Pikantní kuřecí placičky smažíme na oleji.
Dýňová polévka se zázvorem posypaná nalámanými slanými sušenkami
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Brusinková omáčka k masu pečenému, grilovanému či vařenému.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Thajská kokosová polévka s nasekaným koriandrem.
Smaženice z žampionů s vajíčkem.
Meruňková omáčka k masu
Dozvíte se zde, jak se připravuje třešňová omáčka k masu a recept na přípravu.