Recepty > polévky > toskánská Minestrone
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 1-2 mrkve, 2 litry bujónu, 1 stroužek česneku, 1 menší cuketa, 1 konzerva drcených rajčat, hrst nasekané petrželky a bazalky, pepř , strouhaný parmezán
Recept na přípravu:
Na olivovém oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, mrkev a česnek. Restujeme téměř do měkka a poté přidáme cuketu a za stálého míchání vaříme dalších 5 minut. Přidáme rajčata a vývar a přivedeme k varu. Vaříme, dokud není zelenina téměř hotová. Poté přidáme těstoviny a přivedeme polévku opět k varu. Vaříme, dokud těstoviny nezměknou. Přidáme petrželku a bazalku, podle chuti opepříme. Minestrone podáváme ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Další recepty:
Bílá polévka s vajíčkem uvařeným natvrdo.
Vajíčková polévka přináší vytříbenou chuť.
Italská zeleninová polévka minestrone s fazolemi.
Krémová zelňačka zalitá vývarem, kterou podáváme posypanou petrželkou.
Česneková polévka s uzeným masem.
Česnečka s bramborami nakrájenými na kostičky.
Italský chléb focaccia je tradiční jídlo.
Vajíčková tlačenka je vaječná varianta.
Italská rajčatová omáčka z rajčat.
Rychlá česnečka pro rychlou přípravu.
Italské špagety
Ochutnejte recept toskánská Minestrone.