Recepty > moučníky a dezerty > tiramisu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
250g Mascarpone, 2 vaječné žloutky, 20 ml Amaretto, 100g cukru moučky, 1 lžíce kakaa nebo strouhaná hořká čokoláda, 1 šálek kávy, 125g piškotů
Recept na přípravu:
Žloutky utřeme s cukrem, do takto vytvořeného krému vmícháme polovinu Amaretta a Mascarpone. Polovinu piškotů (cukrářských) máčíme v kávě s druhou polovinou Amaretta - piškoty musí být vlhké, ale ne rozmáčené, piškoty můžeme i pokapat. Polovinu piškotů poklademe na dno porcelánové mísy, na ně dáme polovinu krému a na něj opět vrstvu piškotů, které potřeme zbylým krémem, který urovnáme a hustě posypeme kakaem nebo strouhanou hořkou čokoládou. Tiramisu vložíme do ledničky, kde ho necháme uležet.
Krém Mascarpone můžeme při přípravě tiramisu nahradit krémovou zakysanou smetanou, nebo ušlehanou lučinou s trochou mléka.
Další recepty:
tříbarevný jablečný koláč, koláč s tvarohem, karamelový dort, čokoládový dort, babiččina bramboračka, jablečný závin, tvarohové šátečky, cheesecake, dort Sacher, tvarohová žemlovka, žemlovka, babiččin moučník, sypaný koláč s jablky
Dobrou chuť vám přeje recept na tiramisu.