Recepty > moučníky a dezerty > cheesecake
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
250 g BeBe sušenek, 125 g másla, 600 g krémového sýra (Lučina, smetanový sýr, ricotta, mascarpone, žervé, tučný měkký tvaroh, pomazánkové máslo), 250 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička citronové šťávy, 3 celá vejce + 1 žloutek, 2x 250 g zakysané smetany (jedna na potření hotového moučníku)
Recept na přípravu:
Nadrtíme sušenky (sušenky vložíme do mikrotenového sáčku a drtíme válečkem nebo paličkou na maso), přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. Hmotu upěchujeme do máslem vytřené a pčícím papírem vyložené dortové formy. Mezitím si připravíme krém. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - jednu zakysanou smetanu a citronovou šťávu, vajíčka a žloutek a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát při pokojové teplotě a poté vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 200 °C. Po deseti minutách pečení snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu během pečení neotvíráme. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka a necháme dort cheesecake asi dvě hodiny pozvolna vychládat. Vychladlý cheesecake zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.
Před podáváním potřeme povrch cheesecake zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.
Další recepty:
tříbarevný jablečný koláč, koláč s tvarohem, dort Sacher, jablka v županu, jablkový dezert, sýrová roláda, tvarohová žemlovka, žemlovka, sypaný koláč s jablky, jablečný závin, tvarohové šátečky, jablečné řezy s polevou, jablkový salám
Dobrou chuť vám přeje recept na cheesecake.