Recepty > indická kuchyně > tikka pasta
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
2 lžíce římského kmínu, 2 lžíce semínek koriandru, 2 lžíce sladké papriky, 2 lžíce vody, 1 lžíce garam masaly, 1 lžíce mletého zázvoru, 1,5 lžíce česnekového prášku (sušeného česneku), 2 lžičky mletého chilli, 1/2 lžičky mleté kurkumy, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička sušené máty, 1/4 lžičky soli, 150 ml rostlinného oleje, 150 ml vinného octa
Postup přípravy:
Koriandr a kmín umeleme na jemný prášek. Směs vložíme do mísy a přidáme ostatní koření, mátu, sůl a vše důkladně zamícháme. Ke směsi přidáme citronovou šťávu a vinný ocet. Přilijeme 2 lžíce vody a vymícháme hustou pastu. Ve woku nebo velké pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání pastu pražíme 10 minut nebo tak dlouho, dokud se voda nevstřebá (pasta je hotová, když se na povrchu objeví olej). Necháme vychladnout a vychladlou pastu vložíme do sklenice s uzávěrem.
Skladujeme v lednici, po otevření vydrží 3-4 týdny.
Tikka pasta je tradiční pasta indické kuchyně.
Další jídla:
Boloňské špagety se strouhaným sýrem.
Rýžové nudle s kuřecím masem důkladně promícháme.
Kuře na kari s rýží.
Kokosová rýže kterou uvaříme do měkka.
Medové kuře za občasného polévaní vlastní vypečenou šťávou pečeme.
Špagety Carbonara se strouhaným parmezánem.
Chapati je indický chleba k masovým nebo zeleninovým pokrmům.
Kari rizoto z čínské zeleniny.
Kuřecí špíz se slaninou.
Kuře tikka masala podáváme s rýží jako přílohou.
Rajská omáčka s vajíčkem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Krůtí maso na kari
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo tikka pasta.