Recepty > těstoviny > těstoviny s tuňákem z konzervy
Suroviny potřebné pro přípravu:
konzerva 200 g tuňáka ve vlastní štávě nebo v oleji, stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, lžíce másla, 20 dkg cherry rajčat, lžíce sekané petrželky, těstoviny, čerstvě mletý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Rozehřejte spolu olej s máslem a lehce rozdrcený česnek. Přihoďte nakrájená rajčata a petrželku, osolte a pomalu duste. Z konzervy slijte štávu nebo olej a maso z tuňáka dejte prohřát k rajčatům do pánve. Mezitím uvařené těstoviny sceďte a smíchejte obsahem pánve. Podávejte horké, nezapomeňte postrouhat parmazánem.
Další recepty:
Boloňské těstoviny podáváme přelité.
Těstovinový salát s tuňákem a zakysanou smetanou kterou jej přelijeme.
Boloňské špagety s mletým masem ke kterým přidáme strouhaný sýr.
Anglický borůvkový koláč podáváme poprášený moučkovým cukrem.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Boloňské špagety jsou klasika.
Těstoviny s tuňákem a strouhaným parmezánem na posypání.
Treska s rajčaty kterou přelijeme šťávou.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Rajčata plněná mletým masem upečeme v předehřáté troubě.
Těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty, pro zpestření můžeme přidat i olivy či kapary.
Smetanová omáčka s tuňákem a limetkou.
Fazolačka z konzervy kterou podáváme s chlebem.
Těstoviny se špenátem a kuřecím masem
Ochutnejte jídlo skvělé chuti, které vám přináší recept těstoviny s tuňákem z konzervy.