Recepty > vegetariánské > tempeh s rýží a zeleninou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 balení uzeného tempehu, 3 hrnky dopředu uvařené neloupané rýže, polovina hrnku sušených brusinek a bylinky, růžičky brokolice, růžičky květáku, několik kostek dýně (například Hokkaidó), čtvrtina zelené cukety, žlutá paprika, cibule, 1 lžičku mletého zázvoru, polovina lžičky mletého římského kmínu, polovina lžičky kari koření, sůl, olej
Postup přípravy:
Na rozehřátém oleji osmahneme na tenké plátky nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájený tempeh a do pánve postupně přidáváme pokrájenou zeleninu, okořeníme a když je zelenina opečená a lehce podušená (asi 10 minut), přidáme i vařenou rýži a vmícháme brusinky. Dosolíme dle potřeby.
Další recepty:
Dušené žampiony s bambusem za stálého míchání krátce podusíme.
Houbové knedlíčky do polévky se strouhankou.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojové omáčky.
Jablka v županu pečeme dozlatova.
Zapečené houby s hermelínem zapečeme při teplotě 200 °C.
Boloňská omáčka na špagety posypaná strouhaným sýrem.
Tempeh smažený se zelím podáváme s rýží jako přílohou.
Chlebová polévka s vajíčkem.
Knedlíčky z pohanky podáváme k omáčkám.
Recept na sojové mléko z bobů.
Tempeh s bulgurem chvilku podusíme.
Jak se dá připravit chilli omáčka tak, aby náležitě pálila.
Polévka z cizrny kterou posypeme sekanou petrželkou.
Recept na pampeliškový med
Dozvíte se zde, jak se připravuje tempeh s rýží a zeleninou a recept na jeho přípravu.