Recepty > vegetariánské > tempeh na medu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 tempeh (uzený nebo marinovaný, můžeme použít i tempeh natural, ale dostatečně ho prohřejeme a obalíme v marinádě, aby neměl syrovou chuť), 1-2 lžíce oleje, sojová omáčka, 2 lžíce sladěnky
Postup přípravy:
Na rozehřátý olej přidáme cca 2 lžíce sladěnky a necháme zpěnit, přidáme na kostky nakrájený tempeh a promícháme, aby se ze všech stran obalil. Poté stáhneme plamen a tempeh necháme ještě několik minut marinovat za občasného promíchání. Hotový tempeh pokapeme několika kapkami sojové omáčky a podáváme. Pokud nám zbyde šťáva z marinády, přilijeme ji také. Dobrou chuť.
Další recepty:
Chlebová polévka s vajíčkem.
Pivní polévka s chlebem kterou zjemníme smetanou.
Cukeťák na plech pečeme do zezlátnutí.
Dušené žampiony s bambusem za stálého míchání krátce podusíme.
Recept na sojové mléko z bobů.
Chapati, indický chleba k masovým pokrmům.
Kachna na medu není vegetariánský recept.
Zapečené houby s hermelínem zapečeme při teplotě 200 °C.
Jak se dá připravit chilli omáčka tak, aby náležitě pálila.
Polévka z cizrny kterou posypeme sekanou petrželkou.
Jablka v županu pečeme dozlatova.
Hrachová polévka ze sáčku uvaříme do měkka a slijeme.
Tempeh smažený se zelím podáváme s rýží jako přílohou.
Nakládaný hermelín
Dozvíte se zde, jak se připravuje tempeh na medu a recept na jeho přípravu.