Recepty > polévky > tarator studená polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
salátová okurka, 5 vlašských ořechů, pepř, 2 stroužky česneku, lžíce oleje, bílý jogurt, sůl, kopr
Recept na přípravu:
Okurku oloupeme, nastrouháme a popepříme. Vyloupaná jádra ořechů jemně nasekáme a smícháme s česnekem utřeným se solí, olejem a s jogurtem. Touto zálivkou promícháme okurku, posypeme nasekaným koprem a přidáme kousky ledu, aby byla polévka tarator opravdu studená.
Další recepty:
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Máslové noky do polévky necháme povařit.
Španělská česnečka s rajčaty.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Kmínová polévka s vajíčkem a nasekanou petrželkou.
Zeleninová polévka s játrovými knedlíčky kterou rozmixujeme.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Bačovská polévka chutná s chlebem.
Slovenská fazolačka, fazole necháme nabobtnat.
Hovězí maso na houbách zalijeme zakysanou smetanou.
Bílá bramboračka do které vmícháme bramborovou kaši.
Francouzská bramboračka z brambor.
Čínská švestková omáčka ze sušených švestek.
Tarator, studená okurková bulharská polévka
Tarator studená polévka má své chuťové kouzlo.