Recepty > těstoviny > tagliatelle alla cardinale
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na 4 porce: 400 g těstovin tagliatelle, 4 stroužky česneku, 8 rajčat, 200 g parmezánu, hrst petrželky, olivový olej extra virgin
Recept na přípravu:
Česnek nakrájíme a osmažíme na olivovém oleji. Téměř okamžitě k němu přidáme nakrájená rajčata, aby se nepřipálil a nezhořkl. Rajčata můžeme dusit se slupkou a může v nich zůstat trochu šťávy. Mezitím si uvaříme tagliatelle al dente a trošku vody z těstovin přidáme i do pánve. Scezené nudle přidáme do pánve k rajčatům, kde dojdou. Promícháme a posypeme parmazánem, který si výjimečně nakrouháme na tenké plátky. Ozdobíme bazalkou a ihned podáváme.
Další recepty:
Brokolice se sýrovou omáčkou se vyznačuje charakteristickou chutí.
Těstoviny s tuňákem a parmazánem který nastrouháme.
Treska s rajčaty kterou přelijeme šťávou.
Boloňské špagety jsou klasika.
Těstoviny s tuňákem a strouhaným parmezánem na posypání.
Kuře s olivami ještě krátce prohřejeme.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Fazolačka z konzervy kterou podáváme s chlebem.
Těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty, pro zpestření můžeme přidat i olivy či kapary.
Těstovinový salát se zeleninou posypeme sýrem.
Smetanová omáčka s tuňákem a limetkou.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou kterou podáváme s vařenými brambory nebo chlebem.
Boloňské špagety s mletým masem ke kterým přidáme strouhaný sýr.
Tagliatelle se smetanovou omáčkou
Jídlo skvělé chuti, které přináší recept tagliatelle alla cardinale.