Recepty > polévky > sýrová polévka švýcarských pastevců
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 trojúhelníčky taveného sýra, 30 g másla, 1 jablko, 50 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 litr masového vývaru, poloviny lžičky kmínu, sůl, 2 vaječné žloutky, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Sýr a máslo rozpustíme a smícháme s ustrouhaným jablkem a moukou. Přidáme mléko, vývar, kmín, sůl, našleháme a důkladně povaříme. Nakonec vmícháme vaječné žloutky, již jen prohřejeme a nevaříme. Před podáním do polévky přidáme nadrobno nasekanou petrželku.
Další recepty:
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny vařená do roztavení sýra.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Krémová zelňačka s česnekem a smetanou.
Houbová omáčka se smetanou dochucená citronovou šťávou.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Mrkvová polévka s rýží zjemníme smetanou rozmíchanou s žloutkem.
Mrkvová polévka se zázvorem
Ochutnejte recept sýrová polévka švýcarských pastevců.