Recepty

Recepty > polévky > sýrová polévka švýcarských pastevců

Sýrová polévka švýcarských pastevců recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 trojúhelníčky taveného sýra, 30 g másla, 1 jablko, 50 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 litr masového vývaru, poloviny lžičky kmínu, sůl, 2 vaječné žloutky, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Sýr a máslo rozpustíme a smícháme s ustrouhaným jablkem a moukou. Přidáme mléko, vývar, kmín, sůl, našleháme a důkladně povaříme. Nakonec vmícháme vaječné žloutky, již jen prohřejeme a nevaříme. Před podáním do polévky přidáme nadrobno nasekanou petrželku.

Další recepty:
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny vařená do roztavení sýra.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Krémová zelňačka s česnekem a smetanou.
Houbová omáčka se smetanou dochucená citronovou šťávou.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Mrkvová polévka s rýží zjemníme smetanou rozmíchanou s žloutkem.
Mrkvová polévka se zázvorem

Recepty
Motto

Ochutnejte recept sýrová polévka švýcarských pastevců.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.