Recepty > polévky > sýrová bramboračka
Suroviny potřebné pro přípravu:
brambory, čirý vývar, smetana ke šlehání, pórek, sýr gouda, muškátový oříšek, kari, čerstvá pažitka, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vaříme je doměkka asi 15 minut ve vývaru, ve kterém je také rozšleháme na hladký krém. Vmícháme smetanu. Očistíme a opereme pórek. Nakrájíme jej na tenká kolečka a asi 5 minut povaříme na mírném ohni v polévce. Jemně nastrouháme sýr a necháme ho za stálého míchání v teplé polévce rozpustit. Nakonec polévku dochutíme pepřem, solí, kari a strouhaným muškátovým oříškem. Před podáváním polévky do každého talíře přidáme jemně posekanou pažitku.
Další recepty:
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Houbová omáčka k masu chutná s houskovým knedlíkem.
Celestýnské nudle do polévky do kterých můžeme vmíchat trochu petrželové natě.
Krémová bramboračka s hříbky
Sýrová bramboračka má své chuťové kouzlo.