Recepty

Recepty > polévky > svítek do polévky z bílků

Svítek do polévky z bílků

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 žloutky, 2 lžíce másla, 2-3 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, sůl, sníh ze 2 bílků, charakteristická přísada (šunka, hrášek, houby, drůbeží játra apod.), mletý černý pepř, muškátový oříšek, majoránka, olej

Recept na přípravu:

Žloutky rozmícháme s máslem, přidáme polohrubou mouku, sůl a sníh z bílků. Do hmoty vmícháme jemně rozsekanou přísadu, která bude charakterizovat druh svítku, např. rozsekaná šunka, nebo hrášek, houby či drůbeží játra. Podle druhu ochutíme mletým pepřem, muškátovým oříškem nebo majoránkou. Promíchanou hmotu rozestřeme na pánev s rozehřátým olejem a po obou stranách opečeme. Vychladlý svítek nakrájíme na drobné kousky a před podáváním jej krátce povaříme ve vývaru.

Další recepty:
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Jemná paštika z drůbežích jater kterou podáváme na pečivu.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Vaječný svítek do polévky

Recepty
Motto

Svítek do polévky z bílků mají své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.