Recepty

Recepty > houby > svíčková z hub

Svíčková z hub

Suroviny potřebné pro přípravu:

500g hub, 250ml šlehačky, 200ml mléka, 100g slaniny, citron, cibule, kořenová zelenina, hladká mouka, případně trochu vývaru (pokud chceme více omáčky), bobkový list, nové koření, mletý pepř, sůl

Recept na přípravu:

Houby - nejlépe klobouky necháme celé, velké kusy překrojíme, nožičky podélně rozkrojíme nebo necháme na polévku a uvaříme doměkka v osolené vodě.
Orestujeme slaninu, když pustí tuk, přidáme na drobné kousky pokrájenou cibuli, nastrouhanou zeleninu a orestujeme dozlatova i s kořením. Zaprášíme moukou, zalijeme mlékem, povaříme a po vychladnutí rozmixujeme. Na zjemnění přidáme šlehačku, přihřejeme, dochutíme citronovou šťávou, vložíme uvařené houby a podáváme s těstovinami.

Další recepty:
Májovky na smetaně podáváme s kynutými knedlíky.
Polévka z májovek kterou podáváme s pečivem.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Houbové karbanátky usmažíme na oleji.
Rizoto s hříbky posypeme strouhaným sýrem.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Hovězí guláš do kterého vmícháme jíšku.
Houbový guláš s paprikou můžeme posypat nastrouhaným tvrdým sýrem.
Polévka kyselo z hub dochucená octem.
Houby na smetaně s knedlíkem můžeme dosolit.
Bedly na víně a slanině.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Svíčková omáčka na smetaně

Recepty
Motto

Svíčková z hub zvou ke stolu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.