Recepty > omáčky > svíčková z halali
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1000 g hovězího masa, 50 g špeku, trocha másla, 1 středně velká cibule, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 1 bobkový list, trocha tymiánu, sůl, 50 g hladké mouky, 250 ml sladké smetany, 1 sklenička halali
Jak připravit tento recept:
Maso prošpikujeme špekem, osolíme, opepříme. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli a halali, přidat maso, koření a vaříme asi 1 hodinu v Papinově tlakovém hrnci. Poté maso vyndáme, zeleninu rozmixujeme, zahustíme moukou a povaříme. Zalijeme smetanou. Podle chuti můžeme přidat šťávu z citronu. Maso rozkrájíme na kostičky a přidáme do omáčky.
Další recepty:
Banány v kokosovém těstíčku se sezamovými semínky.
Bavorská svíčková s brusinkami.
Karbanátky z mletého masa podáváme s vařenými bramborami.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Houbová svíčková kterou mírně okyselíme.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Svíčková omáčka na smetaně kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Koláč s tvarohem a ovocem dáme péci do předem vyhřáté trouby.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Anglický borůvkový koláč
Dozvíte se zde, jak se připravuje svíčková z halali a recept na přípravu.