Recepty > kuře > sváteční nákyp z polotovaru na drůbeží sekanou s játry a paprikami
Potřebné suroviny:
100 g slaniny, 500 g polotovaru na drůbeží sekanou, 1 vejce, kari koření, 200 g drůbeží jater, 4 papriky, 2 cibule
Postup přípravy:
Slaninu nakrájíme nadrobno a rozškvaříme. Polovinu rozškvařené slaniny dáme zvlášť a na ostatní slanině opečeme očištěná, na plátky nakrájená játra. Do mísy dáme rozmražený polotovar na drůbeží sekanou. Doplníme ho vejcem i kari kořením a zvlášť opečenými játry se slaninou. Promícháme. Pekáček nebo žáruvzdornou skleněnou nebo porcelánovou mísu vymažeme rozškvařenou slaninou, vložíme do ní polovinu míšeniny s játry a poklademe tence nakrájenými paprikami bez semen. Papriky poklademe ještě cibulí oloupanou a nakrájenou na tenké plátky. Teprve potom dáme druhou část míšeniny. Povrch pokapeme zbylou slaninou a zapékáme dozlatova.
Další jídla:
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem z masové směsi.
Husí játra jako minutka s rýží.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Cuketový nákyp připravíme z jedné cukety.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Rýžový nákyp s jablky recept
Recept na přípravu jídla sváteční nákyp z polotovaru na drůbeží sekanou s játry a paprikami přináší na talíř svoji chuť.