Recepty > kuře > šunka plněná polotovarem a zapečená se sýrem
Potřebné suroviny:
4 plátky drůbeží šunky, 300 g polotovaru na drůbeží sekanou, 40 g másla, 50 g tvrdého sýra (ementálu, eidamu apod.), petrželka
Postup přípravy:
Na prkénko rozložíme plátky šunky, rozdělíme na ně vždy čtvrtinu rozmraženého polotovaru na drůbeží sekanou a upravíme obdélníkový tvar. Vložíme na pánev nebo do varné mísy s rozehřátým máslem a na povrchu pěkně zezlátne. Podáváme buď jen s pečivem, nebo s bramborovou přílohou a salátem. Výraznější chuť získáme, když do polotovaru před plněním přidáme koření kari nebo tlučený kmín, trochu pálivé papriky nebo nastrouhaný česnek, případně nadrobno nakrájený libeček nebo pažitku.
Další jídla:
Obrácené řízky ke kterým podáváme zeleninový salát.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Husí játra jako minutka s rýží.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem z masové směsi.
Gulášová polévka z mletého masa s polévkovým kořením.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem osmažíme dozlatova.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Těstoviny s vejci
Recept na přípravu jídla šunka plněná polotovarem a zapečená se sýrem přináší na talíř svoji chuť.