Recepty > polévky > šumavská velikonoční polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
máslo, 1 cibule, 2 lžíce polohrubé mouky, kousek slaniny, 3-4 hrsti mladé nasekané kopřivy, 2 lžíce nastrouhané mrkve, 2 kostky bujonu, 3 brambory, 1 vaječný žloutek, šlehačka, 1-3 lžíce octu nebo citronu, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle a slanině zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme polohrubou moukou a připravíme si světlou jíšku. Přidáme nasekané mladé kopřivy, mrkev, promícháme a zalijeme 1 - 1,5 literm vody. Přivedeme k varu, vhodíme kostky bujónu, brambory a vaříme, dokud bambory nezměknou. Na závěr zjemníme žloutkem, který rozmícháme ve šlehačce a okyselíme dle chuti octem nebo citronovou šťávou.
Další recepty:
Gulášová polévka z mletého masa necháme ji důkladně provařit.
Velikonoční nádivka s kopřivami zpestřuje Velikonoce.
Houbová omáčka se smetanou hotovou ji dochutíme cukrem, solí a citronovou šťávou.
Bramborový guláš je dochucena česnekem a kořením.
Česnečka z pěti stroužků.
Zelňačka na kterou použijeme sklenici sterilovaného zelí.
Gulášová polévka podáváme ji s chlebem.
Kuřecí nudličky s rýží z řízků.
Velikonoční zeleninová polévka s pórkem.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanou.
Rychlá gulášová polévka z mletého masa
Ochutnejte recept šumavská velikonoční polévka.