Recepty > polévky > srbská čorba
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g vepřového masa, 2 rajčata, 2 papriky, 3 lžíce rajčatového protlaku, 2 brambory, mrkev, celer, kořenová petržel, 3 lžíce oleje, 10 g hladké mouky, feferonka, pepř, nové koření, bobkový list, ocet, mletá paprika
Recept na přípravu:
Na části oleje, který rozehřejeme, usmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso, osmažíme, zaprášíme mletou paprikou, osolíme, přilijeme litr a půl vody a vaříme. Ke konci vaření přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, kostičky brambor, papriky a rajčata, rajčatový protlak, žlutou jíšku ze zbytku oleje a z mouky, koření. Rozmícháme a vaříme do změknutí zeleniny, masa a brambor. Nakonec polévku Srbská čorba okyselíme a můžeme podávat. Dobrou chuť.
Další recepty:
Kuřecí polévka na kterou použijeme kuřecí křídla.
Zapečené mleté maso a bramborová kaše zasypeme strouhaným sýrem.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Recepty na mleté maso hovězí či vepřové.
Srbský džuveč - vepřové maso nakrájíme na nudličky...
Dršťková polévka s kořenovou zeleninou.
Palačinky podáváme naplněné libovolnou náplní.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné přeje dobrou chuť.
Marináda na kuřecí maso - česnek smícháme s olejem...
Koprová kulajda - brambory nakrájíme...
Polévka mleté maso
Ochutnejte recept pravá srbská čorba.