Recepty > zeleninové > špenátový pekáč s rybou
Potřebné suroviny:
4 porce ryby nebo rybího filé, brambory uvařené ve slupce, dušený špenát, 150 g tvrdého sýra, sůl, koření na ryby, hladká mouka
Postup přípravy:
Rybí filé (nerozmrazujeme) z obou stran osolíme, posypeme kořením na ryby a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji z obou stran opečeme. Pekáč vytřeme olejem. Na dno naskládáme oloupané brambory pokrájené na kolečka. Brambory překryjeme špenátem a na něj naskládáme opečené filé. Posypeme strouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme (200°C, cca 15-20 minut).
Další jídla:
Cuketové zelí dusíme.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Kuře na zelí upečeme.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Cuketa na kari s rýží.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Boloňské špagety
Špenátový pekáč s rybou pohladí chuťové pohárky.