Recepty > polévky > špenátová polévka s cizrnou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g listového špenátu, 60 g másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, zeleninový vývar, sůl, pepř, 250 g cizrny, 120 ml smetany, parmezán
Recept na přípravu:
Rozehřejeme máslo, na kterém zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, necháme rozvonět, zasypeme moukou a připravíme si světlou jíšku, kterou zalijeme zeleninovým vývarem, rozmícháme, přidáme nasekaný špenát, osolíme a opepříme a necháme provařit. Ke konci přidáme propláchnutou cizrnu z konzervy a smetanu, prohřejeme. Při podávání posypeme na talíři strouhaným parmezánem.
Další recepty:
Jáhlová polévka se zelím.
Špenátová omáčka se sýrem.
Bramborový guláš - v hrnci rozehřejeme olej...
Cheesecake je sýrový dort.
Jihočeská bramboračka z kraje ryb a rybníků.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Holandská polévka se zeleninou.
Bramboračka které dodá šmak česnek.
Svíčková omáčka na smetaně - maso prošpikujeme, osolíme...
Bramboračka s houbami - rozehřejeme olej...
Špenátová polévka
Ochutnejte recept špenátová polévka s cizrnou.