Recepty > polévky > špaldová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Cibule, olej nebo máslo, mrkev, petržel, květák, špalda, zeleninový vývar, majoránka, sušené polévkové bylinky, mléko nebo smetana, libeček, vegeta
Postup přípravy:
Den předem vložíme špaldu na nádoby s vodou a necháme ji přes noc bobtnat. Druhý den ji 25 minut povaříme.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji nebo másle, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, petržel a květák a zalijeme vývarem. Přidáme koření a 15-20 minut vaříme. Poté ji zalijeme trochou mléka nebo smetany, povařime a nakonec přidáme špaldu a trochu libečku. Dochutíte vegetou.
Další recepty:
česnečka s masovou rýží, sýrová polévka, polévka z červené čočky, pařížská cibulová polévka, kuřecí česnečka, česnečka, gulášová polévka, cibulová polévka, čočková polévka, baskická purusalda, gulášová polévka z mletého masa, zeleninová polévka, květáková polévka, ruský boršč
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.