Recepty > zeleninové > špagety zapečené v leču
Potřebné suroviny:
500g špaget, 2 skleničky zeleninového leča (á 330g), několik stroužků česneku, 300g libových párků nebo kabanosu, sůl, pepř, špetka sladké mleté papriky, kečup, 200g strouhaného tvrdého sýra
Postup přípravy:
Špagety rozlámané na půlky uvaříme v osolené vodě. Do mísy vyklopíme lečo, přidáme podle chuti prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, opaprikujeme a vmícháme na kousky pokrájenou uzeninu. Promícháme s okapanými špagetami, urovnáme do pekáče, rovnoměrně potřeme kečupem (množství podle chuti) a posypeme sýrem. Zapečeme v troubě asi 20 minut na 200°C. Pokud máme, můžeme před pečením na sýr naskládat plátky rajčat.
Další jídla:
Kuře na zelí upečeme.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Cuketové zelí dusíme.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Cuketa na kari s rýží.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Boloňské špagety
Špagety zapečené v leču pohladí chuťové pohárky.