Recepty > polévky > soljanka po gruzínsku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g libového masa, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 naložené okurky (nebo sumah nebo dužina z citrónu), 1 dl bílého vína, vývar, petrželka nebo estragon, nať koriandru
Recept na přípravu:
Na kousky nakrájené maso osmažíme na rozpáleném oleji spolu s nadrobno pokrájenou cibulí. Přendáme do hlubšího hrnce, přidáme rajčatový protlak, na plátky nakrájené okurky, česnek, osolíme, přilijeme víno, tři lžíce vývaru, přikryjeme a 30-40 minut dusíme. Soljanku po gruzínsku podáváme posypanou nadrobno posekanou petrželkou.
Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem na drobné kostičky.
Ruský boršč je tradiční ruský pokrm.
Rajská omáčka s hovězím masem nakrájeným na plátky.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Kulajda s koprem a vejci přidáme do ní cukr.
Zelňačka s klobásou ke které můžeme přidat cukr.
Francouzská bramboračka kterou 15 minut vaříme.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Polévka soljanka
Ochutnejte recept soljanka po gruzínsku.