Recepty > kuře > smetanové kuře s pórkem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 lžíce olivového oleje, 3 plátky anglické slaniny, 2 kuřecí prsíčka bez kostí a kůže, 2 malé pórky, lžíce hladké mouky, 300 ml drůbežího vývaru, 1 lžíce kremžské hořčice, 2 lžíce zakysané smetany, sůl, pepř
Postup přípravy:
Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme na tenké proužky nakrájenou slaninu, přidáme na proužky nakrájené kuřecí maso a společně smažíme dvě až tři minuty, až začne zlátnout. Vsypeme pórek nakrájený na tenká kolečka a na mírném plameni smažíme dalších pět minut. Zaprášíme moukou a za stálého míchání přilijeme vývar. Vmícháme hořčici a smetanu a necháme ještě pět minut mírně probublávat, omáčka zatím zhoustne do krémova. Nakonec dochutíme.
Další jídla:
Kuře na rajčatech podáváme s rýží.
Smetanová koprová omáčka se žloutkem.
Kuřecí srdíčka na smetaně která osmahneme a deset minut povaříme.
Pečená kachna s jablky a zelím na červeném víně.
Kuřecí stehna na zelenině s kukuřicí.
Vepřové kotlety na paprice ze všech stran osmahneme a povaříme.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Rybízové řezy necháme vychladit.
Kuře na bílém víně s rajčaty podáváme s rýží.
Smetanové tagliatelle s parmazánem.
Medová marináda na maso.
Rozmarýnové kuře
Recept, podle kterého připravíme pokrm smetanové kuře s pórkem.