Recepty

Recepty > polévky > smetanová polévka se špenátem

Smetanová polévka se špenátem

Suroviny potřebné pro přípravu:

100 g šalotky nebo malé cibule, 375 g krůtích řízků, 1-2 lžíce oleje, 60 g rostlinného tuku, 60 g hladké mouky, 1 litr drůbežího vývaru z kostky, 1 litr suchého bílého vína, kelímek smetany ke šlehání, 350 g čerstvého špenátu, žloutek, sůl, bílý pepř

Recept na přípravu:

Šalotku oloupeme a pokrájíme nadrobno. Řízky nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm opečeme. Osolíme, opepříme, vyjmeme a dáme do misky. K oleji přidáme tuk, cibulku a necháme zesklovatět. Poprášíme moukou, a když zezlátne, přilijeme za stálého míchání vývar. Pak přidáme víno, 200 ml smetany, uvedeme do varu a 5 minut vaříme. Očistíme špenát, omyjeme a dáme okapat. Potom ho spolu s masem vložíme do polévky a ještě 2-3 minuty povaříme. Žloutek rozkvedláme se zbytkem smetany, vlijeme do polévky a hned odstavíme z plotýnky. Dochutíme solí a pepřem.

Další recepty:
Drůbeží rizoto se žampiony posypeme sýrem.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Topinky s játry osolíme a opepříme.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Smetanová žampionová polévka, žampiony nakrájíme na slabší plátky.
Mozečková polévka se žloutkem.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Rajčatová omáčka z protlaku kterou vaříme na mírném plameni.
Hovězí Eintopf připravíme podle staroněmeckého receptu.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Pórková polévka s ovesnými vločkami a brambory.
Smetanová koprová omáčka

Recepty
Motto

Smetanová polévka se špenátem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.