Recepty > omáčky > smetanová křenová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 žemle, křen, 500 ml bujonu z masoxu, 100 ml kysané smetany, ocet, sůl, trocha cukru
Jak připravit tento recept:
Žemle rozvaříme v bujonu, rozmícháme dohladka, přidáme najemno strouhaný křen, ochutíme a nakonec vmícháme smetanu. Podáváme s knedlíkem.
Další recepty:
Kuřecí játra na slanině nesmí být uvnitř krvavá.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu na balení.
Nakládaný hermelín s cibulí a feferonkou.
Boloňské špagety ke kterým nakonec přidáme tymián a bazalku.
Smetanová koprová omáčka podle chuti přikyselená.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stranan dozlatova.
Křenová polévka se smetanou.
Smetanová omáčka na těstoviny s fazolovými lusky.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Karbanátky z drůbeží sekané obalíme v trojobalu.
Křenová omáčka s knedlíkem jako přílohou.
Dozvíte se, jak připravit chilli omáčku, aby náležitě pálila.
Marinované kuře na grilu grilujeme do zlatova.
Hořčicová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje smetanová křenová omáčka a recept na ni.