Recepty > omáčky > smetanová koprová omáčka z čerstvého kopru
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 lžíce másla nebo hery, 2 lžíce hladké mouky, vývar z masa nebo kostí, asi 2 dl mléka, 2-2,5 dl smetany, svazek čerstvého kopru, sůl, ocet, cukr
Jak připravit tento recept:
Opraný kopr najemno pokrájíme. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko, rozmícháme a necháme asi 20 minut vařit. Pak přidáme smetanu a kopr, osolíme, osladíme, okyselíme a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme (solí, cukrem, octem) a podáváme s vařeným hovězím masem nebo vejcem natvrdo. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo houskový knedlík.
Další recepty:
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Chilli con carne s vyloupanou kukuřicí.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Hlíva s těstovinami ochucená bylinkami.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Černá omáčka je tradiční staročeský vánoční recept.
Smetanová žampionová polévka ozdobená nakrájenou zelenou částí jarních cibulek.
Kuřecí perkelt po maďarsku dochutíme a krátce povaříme.
Maďarský kuřecí perkelt s haluškami.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Kuřecí perkelt s těstovinami necháme dusit asi 20 minut.
Kuřecí perkelt můžeme ozdobit šlehačkou.
Koprová omáčka z mléka zahuštěná moukou.
Smetanová koprová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje smetanová koprová omáčka z čerstvého kopru a recept na přípravu.