Recepty > polévky > smetanová celerová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 celer, 1 cibule, olej, sůl, 1/4 lžíce polévkového koření, 1 smetana na vaření, 2 rajčata, 2 housky, hrst pažitky
Recept na přípravu:
Na rozpáleném oleji zlehka osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený celer a necháme chvíli restovat, poté zalijeme vodou, osolíme, přidáme polévkové koření a 15 minut vaříme. Polévku po uvaření odstavíme z plotny, rozmixujeme, přilijeme smetanu a zamícháme, již nevaříme. Na talíř dáme lžíci oloupaných a na kostičky nakrájených rajčat, zalijeme krémovou polévkou, nasypeme na kostičky nakrájené osmažené housky, ozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.
Další recepty:
zavářka do polévky s hráškem, ruský boršč je tradiční ruské jídlo, zeleninová polévka s drožďovými noky, tradiční boršč, zapečené kotlety s brambory a šlehačkou, zeleninová polévka s flíčky a šlehačkou, kuřecí prsíčka s cuketou na kari, zeleninová pánev na řecký způsob, kuřecí polévka, rychlá fazolová polévka, drůbeží vývar s rýží, boršč s klobásou, žampionový krém, koprová kulajda
Ochutnejte recept smetanová celerová polévka.