Recepty > houby > smaženice z hlívy ústřičné
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 hrsti hlívy ústřičné, 1 špetka mletého kmínu, 80 g eidamu, 25 g másla, 1 lžička čerstvé nebo sušené petrželky, 1 menší cibule, 1 lžička vegety, 5 vajec, zelená petrželka, natvrdo vařené vejce
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle osmahneme nejprve na kostičky nakrájenou cibuli, když zrůžoví, přihodíme na velmi jemno pokrájenou hlívu ústřičnou a za občasného míchání osmahneme. Poté přidáme rozšlehaná vejce ochucená vegetou a necháme během asi minuty prudce zatuhnout a odstavíme. Přidáme nasekanou petrželku a strouhaný sýr. Zlehka promícháme.
Smaženici z hlívy ústřičné rozdělíme na talířky, ozdobíme pokrájeným vejcem natvrdo a posypeme petrželkou. Jako přílohu podáváme pečivo.
Další recepty:
Houbové karbanátky obalíme ve strouhance.
Kyselá houbová omáčka kterou můžeme omáčku zjemnit kouskem másla.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Bedly na víně a slanině.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Žampionová polévka s koprem a brambory.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Smaženice z hub s vajíčky.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná jíškou.
Smaženice
Ochutnejte recept smaženice z hlívy ústřičné.