Recepty

Recepty > z brambor > smažené škubánky

Smažené škubánky

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg uvařených brambor, na zahuštění hladká mouka, olej na osmahnutí, máslo, sůl

Recept na přípravu:

Oloupané a osolené brambory uvaříme, slijeme, přidáme cca 3 lžíce mouky a necháme pod pokličkou - pouze zakryté spařit. Poté rozšťoucháme, popř. dosolíme a tvarujeme škubánky, které na pánvi s trochou oleje smaříme dorůžova.
Při podávání na talíři na každý škubánek dáme trošku másla. Podáváme s mlékem nebo kefírem či acidofilním mlékem.

Další recepty:
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Bramborový guláš se salámem vaříme, až jsou brambory měkké.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Škubánky z nových brambor dají se udělat?
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Škubánky recept na přípravu.
Smažené tvarůžky smažíme po obou stranách.
Bramborový guláš s uzeninou zahustíme bramborovou moučkou.
Řecké brambory vložíme do předem vyhřáté trouby.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Gulášová polévka s rohlíkem je klasika.
Bramborový guláš s houbami sypeme strouhaným sýrem.
Bramborové knedlíky z ve slupce vařených brambor.
Bramborový guláš s fazolemi

Recepty
Motto

Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept smažené škubánky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.