Recepty > polévky > slovenská kapustnica
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g brambor, 120 g kysaného zelí, kmín, 200 ml kysané smetany, 20 g hladké mouky, 1 vaječný žloutek, 30 g másla, 1 lžíce sladké papriky, 1 čabajská nebo jiná klobása, sůl
Recept na přípravu:
Oloupané brambory vaříme v osolen vodě, do které přidáme kmín a vaříme. Když se brambory trochu povaří, přidáme drobně nakrájené kysané zelí, na kolečka nakrájenou klobásu a vše uvaříme doměkka. Poté přilijeme kysanou smetanu smíchanou s moukou, povaříme a nakonec přimícháme papriku rozetřenou s máslem a vaječný žloutek rozmíchaný ve smetaně nebo mléce. Slovenskou kapustnicu nakonec dochutíme.
Další recepty:
Česnečka se sýrem a šunkou zjemníme lžíčkou másla.
Slovenská kyselice ze zelí.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Fazolová polévka z bílých fazolí posypaná nasekanou pažitkou.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Zeleninová polévka se zelím do které přidáme rozšlehaná vejce.
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Kapustnica je slovenská zelňačka z hovězího masa.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Rajčatová polévka s cuketou a nadrobno nasekanou zelenou petrželku.
Ruský boršč do kterého přidáme lžíci zakysané smetany.
Kapustnica
Ochutnejte recept slovenská kapustnica.