Recepty > z brambor > škubánky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg oloupaných a překrájených brambor, 15-20 dkg hrubé pšeničné mouky, 15-20 dkg hladké pšeničné mouky, sádlo, sůl, máslo, strouhaný tvaroh, cukr
Recept na přípravu:
Brambory dáme vařit v osolené vodě tak, aby byly právě zakryty. Po 15 minutách mírného varu přisypeme smíchané mouky tak, aby byly brambory zcela moukou zakryty a druhou stranou vařečky uděláme několik děr přes mouku tak, aby voda mohla při mírném varem postupně mouku spařit. Poté buďto vařečkou vymícháme hladké těsto nebo směs přemístíme do hnětáku kuchyňského robotu a uhněteme těsto. Z těsta poté vykrajujeme lžičkou namočenou v másle škubánky, které podáváme posypané strouhaným tvarohem.
Další recepty:
Bramborové knedlíky z ve slupce vařených brambor.
Bramborový guláš s klobáskou.
Játra na cibulce podáváme s rýží.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Kotlety na šlehačce pečeme v předem vyhřáté troubě.
Svíčková omáčka na smetaně je klasika českých talířů.
Bramborová pomazánka pro namazání na chléb.
Gulášová polévka s rohlíkem je klasika.
Zelňačka s klobásou a kyselou smetanou.
Falešný tatarák
Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept škubánky.