Recepty

Recepty > kuře > šištičky z polotovaru na drůbeží sekanou v pikantní rajčatové omáčce

Šištičky z polotovaru na drůbeží sekanou v pikantní rajčatové omáčce

Potřebné suroviny:

400 g polotovaru na drůbeží sekanou, hladká mouka na obalení, tuk na smažení, 50 g slaniny, 100 g cibule, 100 g cibule, 2 pálivé papričky, 20 g hladké mouky, sůl, 210 g rajčatového protlaku, 250 ml smetany 12 %

Postup přípravy:

Na pomoučeném prkénku rozdělíme rozmrazený polotovar na osm dílků. Utvoříme šišky a obalíme je v hladké mouce. Opečeme je po všech stranách na nakrájené a rozškvařené slanině. Ze slaniny je po opečení vyjmeme, přidáme k ní oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, necháme ji jen zpěnit, doplníme ji hned nadrobno nakrájenými papričkami, hladkou moukou a připravíme jíšku. Zalijeme ji vodou, přidáme sůl a dobře – nejméně 20 minut – povaříme. Do hotové hustší omáčky přidáme smetanu a rajčatový protlak, dobře promícháme, doplníme předem osmaženými šištičkami, necháme vše dobře prohřát a podáváme s rýží.

Další jídla:
Gulášová polévka z mletého masa s polévkovým kořením.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Husí játra jako minutka s rýží.
Obrácené řízky ke kterým podáváme zeleninový salát.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem z masové směsi.
Těstoviny s vejci

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla šištičky z polotovaru na drůbeží sekanou v pikantní rajčatové omáčce přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.