Recepty

Recepty > kuře > šištičky z polotovaru na drůbeží sekanou s jemnou houbovou omáčkou

Šištičky z polotovaru na drůbeží sekanou s jemnou houbovou omáčkou

Potřebné suroviny:

400 g polotovaru na drůbeží sekanou, hladká mouka na obalení, tuk na osmažení
Omáčka: 250 ml smetany 12 %, 20 g másla, 50 g cibule, 200 g žampionů nebo hříbků, sůl, kmín, 20 g hladké mouky, citron

Postup přípravy:

Rozmražený polotovar dáme na pomoučené prkénko a rozdělíme na osm dílků. Z těchto dílků tvarujeme šištičky. Postupně je opékáme na pánvi na tuku. Zvlášť na másle necháme zpěnit oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na ni očištěné, tence nakrájené houby, sůl, kmín, podlijeme a dusíme. Jakmile i houby pustí ještě šťávu, přidáme k nim opečené šištičky a společně dusíme. Když jsou houby měkké, šištičky vyjmeme a omáčku zalijeme moukou rozšlehanou ve smetaně a dobře povaříme. Podle potřeby ji dochutíme citronovou šťávou. Šištičky vložíme znova do omáčky prohřát a podáváme s noky případně i s houskovým knedlíkem.

Další jídla:
Husí játra jako minutka s rýží.
Obrácené řízky ke kterým podáváme zeleninový salát.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Gulášová polévka z mletého masa s polévkovým kořením.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem z masové směsi.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Těstoviny s vejci

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla šištičky z polotovaru na drůbeží sekanou s jemnou houbovou omáčkou přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.