Recepty > vepřové maso > selský řízek
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
900 g vepřové kýty, plnotučná hořčice, sůl, pepř, 6 plátků libovější anglické slaniny, křen, mouka, vejce, stouhanka, olej, párátka nebo nit
Postup přípravy:
Vepřové maso nakrájíme na plátky cca 1,5 cm široké, naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, položíme na ně plátek slaniny, potřeme křenem a upevníme párátkem nebo ovážeme nití. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance, vložíme na rozpálený olej a smažíme na mírném ohni dozlatova cca 10 minut z každé strany.
Další recepty:
vepřové koleno, pivovarský tokáň, jitrnicové kuličky, slovenské strapačky, plněné vepřové řízky v trojobalu, kuřecí řízky v jogurtu, vepřové kotlety, vepřové medailonky s omáčkou Mornay, vepřové medailonky na medu a chilli papričce, vepřové plátky zapečené s brambory a smetanou, domácí klobásy, vepřová čína s tvarůžky, vepřový jazyk s křenovou omáčkou
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.