Recepty

Recepty > polévky > selská bramboračka s uzeným masem

Selská bramboračka s uzeným masem recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g brambor, 10 dkg uzeného bůčku, plátek celeru, 1 malá mrkev, hrst fazolových lusků a hrst hrášku (čerstvého nebo mraženého), 2 lžíce másla, 1 houska, hrnek mléka, sůl, pepř

Recept na přípravu:

V litru vody vaříme bůček, brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky, přidáme k bůčku a vaříme. Zeleninu nakrájíme, mírně orestujeme na lžíci másla a přidáme k vařícím se bramborám. Když je bůček měkký, vyndáme ho, nakrájíme a vrátíme do hrnce, v závěru můžeme přilít mléko, už nevaříme. Na talíři přidáme na lžíci másla opečené kostičky housky a zelenou petrželku.

Další recepty:
Rajčatová polévka s noky z vajec.
Valašská kyselica s brambory.
Bramborový svítek k dochucení.
Ruský boršč s brambory a párkem.
Selská chlebová polévka s rozšlehanými vejci.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Švestkový koláč s drobenkou pečeme přibližně 30 minut.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Postní polévka do které vklepneme vejce.
Francouzská bramboračka dochucená majoránkou.
Houbový tatarák s bílým jogurtem.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Ravioli se žampiony a omáčkou vaříme, dokud nevyplavou na povrch.
Kopřivová polévka

Recepty
Motto

Selská bramboračka s uzeným masem přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.