Recepty > saláty > salát z červené řepy
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Ingredience potřebné pro přípravu:
3 červené řepy, 1 jablko, 4 stroužky česneku, balsamikový ocet, sůl, zakysaná smetana nebo bílý jogurt
Postup přípravy:
Červenou řepu vložíme do vařící vody, ve které ji 45-60 minut vaříme do měkka. Vařenou řepu necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Oloupané jablka zbavíme jadřinců a také nahrubo nastrouháme. Přidáme rozdrcený česnek, 2 lžíce balsamikového octa, sůl a promícháme. Necháme odležet v lednici. Před podáváním do salátu vmícháme zakysanou smetanu nebo jogurt.
Další recepty:
Těstovinový salát s mozzarellou podáváme s pečivem.
Bramborový salát je klasika.
Kuřecí roláda pečená v alobalu.
Dršťková polévka z václavek které rostou například na pařezu.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné s majoránkou.
Bavorský bramborový salát by měl být vychlazený.
Játra na divoko podáváme s rýží nebo bramborami.
Těstovinový salát s majolkou a zakysanou smetanou.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou a vařenými brambory.
Bramborový salát bez zeleniny důkladně promícháme.
Polévka z červené řepy podávaná se šťouchanými brambory.
Kuřecí salát s majonézou
Recept, podle kterého je již hračka připravit salát z červené řepy.