Recepty > saláty > salát s celerem a kuřecím masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Ingredience potřebné pro přípravu:
1 hlávka salátu, 1 celer, 3 kuřecí prsní řízky, sůl, mletý pepř, olej, 2 jablka, 3 lžíce citronové šťávy, 2 pomeranče, 2 grapefruity, 1 bílý jogurt, 100 ml smetany, 1/2 lžičky cukru, 1/2 lžičky kari koření, chilli
Postup přípravy:
Kuřecí maso osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji důkladně osmažíme z obou stran (5-6 minut) a když maso vychladne, nakrájíme ho na nudličky.
Salát omyjeme, natrháme na drobné kousky a vložíme do mísy. Poté přidáme nakrájené kuřecí maso, jablka nakrájená na plátky a zakapaná citrónovou šťávou, celer nastrouhaný na jemném struhadle, překrájené dílky pomeranče a grapefruitu a promícháme.
Připravíme marinádu smícháním jogurtu a smetany, ke kterým přilijeme šťávu z pomerančů a grapefruitů, která vznikla při krájení. Poté marinádu osolíme, přisladíme, okořeníme a přelijeme jí salát.
Další recepty:
kuřecí salát s majonézou, bramboráky se zelím, hlávkový salát, salát tzatziky, těstovinový salát, bramborový guláš, celerový salát, balkánský salát, jarní hlávkový salát, bramborový salát, chilli con carne, kuřecí salát s broskví, bramborová kaše, makrela na paprice, salát z ředkviček
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.