Recepty

Recepty > polévky > rychlá polévka z červené čočky

Rychlá polévka z červené čočky recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g červené čočky, 1 mrkev, olivový olej, 1 střední cibule, 3 stroužky česneku, sojová omáčka, citronová šťáva, mletý pepř, 2 kostky slepičího bujónu, oregano nebo bazalka

Recept na přípravu:

Propláchnutou červenou čočku vložíme do hrnce, zalijeme půl litrem vody, přivedeme k varu, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a rozdrobíme bujón. Olivový olej rozehřejeme na pánvi, osmahneme na něm plátky česneku a cibule a přidáme do vařící polévky, kterou ochutíme sojovou omáčkou a citronovou šťávou, opepříme a přidáme nasekané bylinky. Že je polévka hotová, poznáme podle toho, že čočka zežloutne.

Další recepty:
Polévka kulajda na kterou použijeme dvě hrsti sušených houb.
Bramboračka s kroupami do které nakonec vmícháme posekanou petrželovou nať.
Bramboračka pro děti zahuštěná světlou jíškou.
Originální italský recept na Minestrone posypanou sýrem.
Krémová žampionová polévka se dvěma sýry, které necháme rozpustit.
Krémová bramboračka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Polévka z červené čočky kterou rozmixujeme.
Štika na másle osmažená dozlatova.
Gulášová polévka z mletého masa s brambory.
Bramboračka s houbami a pokrájenou kořenovou zeleninou.
Polévka z mletého masa ochucená nadrobno pokrájenou petrželkou.
Rychlá rajská omáčka

Recepty
Motto

Ochutnejte recept rychlá polévka z červené čočky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.