Recepty > ryby > rybí karbanátky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
450g ryb (nejlépe treska), 350g brambor, 150ml mléka, 150ml vody, 2 bobkové listy, hrst čerstvých bylinek (petržel, pažitka) sůl, 1/2 lžičky stouhané citronové kůry, 1 vejce, strouhanka, hladká mouka
Postup přípravy:
Mléko s vodou a bobkovými listy přivedeme k varu a vložíme do něj očištěnou a kůže zbavenou rybu a 5 minut povaříme, poté zakryjeme pokličkou a necháme 10 minut odstát. Na kostičky nakrájené brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Po uvaření slijeme vodu a brambory rozšťoucháme, ochutíme solí, vmícháme nasekané bylinky, citronovou kůru a okapanou rybu. Rukama vše spojíme tak, aby zůstaly větší kousky ryby. Vytvarujeme karbanátky, obalíme v mouce a necháme v lednici alespoň 30 minut vychladit. Poté obalíme karbanátky v rozšlehaném vejci, strouhance a osmahneme dozlatova.
Další recepty:
rybí polévka, aljašská treska na másle, rybí placičky, sashimi z mořských ryb a mušlí, makrela na paprice, treska s rajčaty, úhoř na víně, ryby nakládané na kyselo, kuřecí placičky, tatarák z lososa
Recept, podle kterého připravíte rybí karbanátky.