Recepty > polévky > ruský boršč
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
450 g hovězího masa bez kosti, 4 brambory, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 mrkev, 1 petržel, 200 g sterilovaného zelí, 1 bobkový list, 6 kuliček pepře, 200 g sterilované červené řepy, 3 lžíce rajčatového protlaku nebo rajčata, 1 lžíce octa, 4 stroužky česneku, sůl, 1 klobása, 3 lžíce rajčatového protlaku, petržel, zakysaná smetana
Postup přípravy:
Hovězí maso vložíme do studené osolené vody. Uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme doměkka.
Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme.
Cibuli nakrájíme nadrobno, vsypeme na rozehřáté máslo a osmahneme, vmícháme na nudličky nakrájenou mrkev a petržel, zalijeme vývarem z masa, přidáme zelí, bobkový list, pepř a vaříme do změknutí zeleniny. Poté přidáme sterilovanou červenou řepu, na plátky nakrájená oloupaná rajčata nebo rajčatový protlak, ocet, česnek utřený se solí, na kousky nakrájené uvařené maso a na kolečka nakrájenou klobásu nebo pikantní párek. Vše povaříme a nakonec přidáme uvařené na kostičky nakrájené brambory a ještě chvilku povaříme.
Ruský boršč nalijeme do talířů, posypeme posekanou petrželkou a přidáme lžíci zakysané smetany.
Další recepty:
květáková polévka, frankfurtská polévka, sýrová polévka, francouzská pórková polévka, velikonoční zeleninová polévka, žampionová polévka, babiččina bramboračka, houbové knedlíčky do polévky, dobrý boršč recept na přípravu, dršťková polévka, sýrová roláda, žampionový krém, česnečka, slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Z talíře se směje ruský boršč uvařený podle receptu.