Recepty

Recepty > hovězí maso > roštěnky s omeletou a slaninou

Roštěnky s omeletou a slaninou

Na tento recept bude potřeba:

4 hovězí roštěnky, 4 vejce, 4 lžičky mléka, 4 lžičky polohrubé mouky, hladká mouka, 200g libové anglické slaniny vcelku, plnotučná hořčice, 1 větší cibule, olej, sůl, mletý pepř, jehla nebo nit na upevnění

Postup přípravy:

Připravíme si 4 omeletky (z každého vejce zvlášť). Vejce našleháme se lžičkou mouky, špetkou soli a lžičkou mléka a upečeme na pánvi omeletku trochu menší, než je plátek masa.

Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem, z jedné strany potřeme hořčicí, položíme vychladlou omeletu, hranolek anglické slaniny, sbalíme do závitku, upevníme jehlou nebo ovážeme nití a obalíme v hladké mouce.

Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, vložíme závitky a ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. V průběhu dušení podle potřeby trochu podlijeme a občas promícháváme.

Podáváme s brambory.

Další recepty:
Hovězí plátky na houbách v troubě můžeme osolit a rovnou podávat.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Koprovka ze sterilovaného kopru na které se nevytvoří škraloup.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Recept na moravské kynuté koláče které by neměly při pečení příliš ztmavnout.
Zelné závitky s rýží přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Kuře na paprice se smetanou která vytvoří omáčku.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat, zahustíme ji trochou hladké mouky.
Sýrová roláda z plátkového sýra vložená do fólie a nechaná ztuhnout.
Kuře po staročesku chutná s bramborovou kaší a kompotem.
Kachní roláda pečená.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Moravské kyselo

Recepty
Motto

Roštěnky s omeletou a slaninou osloví jedlíky svou chutí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.