Recepty > vepřové maso > řízky na zelenině Moravanka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Plátky vepřového nebo kuřecího masa na řízky, cibule, olej, sůl, vejce, hladká mouka, nakládaná zelenina Moravanka
Postup přípravy:
V zapékací misce necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Naklepané a osolené maso obalíme ve vajíčku a poté v mouce (bude se to lepit na ruce). Na oleji zprudka osmahneme a poklademe na předem opraženou cibuli. Zakryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a po chvíli zalijeme nakládanou zeleninou a již nezakrýváme. Pečeme, dokud se voda ze zeleniny nevypaří.
Řízky na zelenině Moravanka podáváme s bramborovou kaší nebo hranolky.
Další recepty:
vepřové kotlety na houbách, kuřecí řízky v jogurtu, vepřové kotlety, vepřové maso s arašídovou omáčkou, segedínský guláš, vepřové panenky v županu, vepřová bašta s kari omáčkou, souvlaki, bůček se zelím, zastlané kotlety, roláda z mletého bůčku, chilská kýta, zapečené vepřové řízky se šunkou a žampiony, katův šleh, obrácené vepřové řízky
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.