Recepty

Recepty > polévky > ředkvičková jarní polévka

Ředkvičková jarní polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 polévkové lžíce másla, 2 cibule, zelená petrželka, 1,5 litru vývaru nebo vody s kostkou bujónu, muškátový oříšek, sůl, 2 svazky ředkviček, instantní světlá jíška, 2 dl smetany ke šlehání, citrón, aromat, 2 housky z předešlého dne a 2 lžíce másla na osmažené krutonky

Recept na přípravu:

Na másle krátce podusíme nadrobno krájenou cibuli. Přidáme drobně nakrájené svěží lístky jarních ředkviček a hrst posekané zelené petrželky (pokud ředkvičky nemají pěkné lístky, použijeme jen petrželku). Vše zalijeme vývarem, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, osolíme a na mírném ohni vaříme pod pokličkou asi 10 minut. Mezitím omyjeme a na hrubém struhadle nastrouháme omyté ředkvičky a vsypeme je do vývaru. Zahustíme instantní světlou jíškou Knorr a přilijeme 2 dl smetany ke šlehání. (Můžeme také přilít půl deci bílého vína.) Již jen krátce prohřejeme a po odstavení přilijeme šťávu z poloviny citrónu. Dochutíme aromatem, případně solí a podáváme s houstičkami opečenými na másle.

Další recepty:
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Oukrop z bramborového vývaru.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou nakonec posypeme koriandrem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Okurková omáčka s taveným sýrem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Čočková polévka má kyselejší chuť.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Salátová polévka

Recepty
Motto

Ředkvičková jarní polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.