Recepty > polévky > ředkvičková jarní polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 polévkové lžíce másla, 2 cibule, zelená petrželka, 1,5 litru vývaru nebo vody s kostkou bujónu, muškátový oříšek, sůl, 2 svazky ředkviček, instantní světlá jíška, 2 dl smetany ke šlehání, citrón, aromat, 2 housky z předešlého dne a 2 lžíce másla na osmažené krutonky
Recept na přípravu:
Na másle krátce podusíme nadrobno krájenou cibuli. Přidáme drobně nakrájené svěží lístky jarních ředkviček a hrst posekané zelené petrželky (pokud ředkvičky nemají pěkné lístky, použijeme jen petrželku). Vše zalijeme vývarem, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, osolíme a na mírném ohni vaříme pod pokličkou asi 10 minut. Mezitím omyjeme a na hrubém struhadle nastrouháme omyté ředkvičky a vsypeme je do vývaru. Zahustíme instantní světlou jíškou Knorr a přilijeme 2 dl smetany ke šlehání. (Můžeme také přilít půl deci bílého vína.) Již jen krátce prohřejeme a po odstavení přilijeme šťávu z poloviny citrónu. Dochutíme aromatem, případně solí a podáváme s houstičkami opečenými na másle.
Další recepty:
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Oukrop z bramborového vývaru.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou nakonec posypeme koriandrem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Okurková omáčka s taveným sýrem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Čočková polévka má kyselejší chuť.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Salátová polévka
Ředkvičková jarní polévka má své chuťové kouzlo.