Recepty

Recepty > polévky > rakouská rybí polévka

Rakouská rybí polévka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g kapra a mlíčí, 300 g sterilovaného hrášku, 200 g kořenové zeleniny, 1 dl kysané smetany, 1 houska, sůl, mletý pepř, ocet, citronová kůra

Recept na přípravu:

Očištěného a opláchnutého kapra a mlíčí vložíme do hrnce, zalijeme litrem a půl vody a přivedeme k varu. Sebereme pěnu, osolíme, okořeníme asi 5 bobulkami pepře a uvaříme do měkka. Maso a mlíčí vyjmeme a vývar přecedíme. Ve vývaru uvaříme na kostičky nakrájenou zeleninu. Rybí maso obereme, mlíčí nakrájíme na drobné kousky a spolu se zeleninou a hráškem rozmixujeme. Vrátíme zpět do vývaru a spolu s kouskem citronové kůry ještě chvíli povaříme. Dochutíme lžící octa a trochou soli. Na talíři rakouskou rybí polévku ozdobíme kopečkem smetany, zvlášť podáváme osmažené kostičky housky.

Další recepty:
Bramborová kaše hustotu docílíme dle množství použitého mléka.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Rybí placičky obalíme ve strouhance s parmezánem.
Kyselo s houbovo-vaječnou směsí.
Rajská polévka s těstovinami dochucená lžičku cukru.
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Rybí polévka z pstruha

Recepty
Motto

Ochutnejte recept rakouská rybí polévka.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.