Recepty > polévky > rajská polévka z kostky vývaru
Suroviny potřebné pro přípravu:
800 g rajčat, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, mletý pepř, sůl, 2 stroužky česneku, 1 kostka masového vývaru, polovina citronu, 1 lžička cukru, snítka saturejky
Recept na přípravu:
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky, zalijeme horkou vodou a rajčata rozvaříme. Poté vše prolisujeme přes cedník nebo rozmixujeme, dolijeme vodou, přidáme masoxovou kostku, osolíme, opepříme, ochutíme šťávou s citronu, rozdrceným česnekem, podle chuti můžeme přidat trochu cukru. Pokud máme rádi husté polévky, můžete ještě zahustit moukou rozkvedlanou ve studené vodě a chvíli povařit. Rajskou polévku posypeme nasekanou saturejku.
Další recepty:
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Boloňské špagety s mletým masem posypeme strouhaným sýrem.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Polévka z červené čočky přeje dobrou chuť.
Polévka z červené čočky a rajčat vařená do změknutí čočky.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Rajská polévka s rýží předem uvařenou.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Jihočeská bramboračka kterou dochutíme octem.
Hovězí guláš na červeném víně chutná houskovým knedlíkem.
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Bramboračka s kroupami
Rajská polévka z kostky vývaru přináší na české talíře svoji chuť.